February 6, 2012

gluten free monday/lunes sin gluten


i found a great recipe for the gluten-frees out there. i didn't say that it was healthy...but it's tasty!/encontre' una receta excelente para las personas quien no pueden comer gluten. no dije que es saludable...pero es saborosa!


the recipe {in english}
~nonstick vegetable oil spray 
~ 1 1/2 c. bittersweet choco chips 
~3 large egg whites, room temp 
~2 1/2 c. powdered sugar, divided
~1/2 c. unsweetened cocoa powder 
~ 1tbsp. cornstarch 
~1/4 tsp salt 



1. preheat oven to 400°F
2. spray two baking sheets with nonstick spray
3. melt 1 cup chocolate chips in microwave, stirring twice, about 2 minutes -- cool slightly
4. using electric mixer, beat whites in large bowl to soft peaks
5. gradually beat in 1 cup sugar-- beat until mixture resembles soft marshmallow creme
6. whisk 1 cup sugar, cocoa, cornstarch, and salt in medium bowl to blend
7. on low speed, beat dry ingredients into meringue 
8. stir in lukewarm chocolate and 1/2 cup chocolate chips (dough will become very stiff).
9. place 1/2 cup sugar in bowl
10.  roll 1 rounded tablespoon dough into ball; roll in sugar, coating thickly. 
11. place on prepared sheet. repeat with remaining dough, spacing 2 inches apart. 
12. bake until puffed and tops crack, about 10 minutes. 
13. transfer to cooling rack


la receta {en espanol}
~  vegetal antiadherente aciete en aerosal
~ 1 1/2 taza de chips de chocolate agridulce
~ 3 claras grandes de huevo
~ 2 1/2 taza de azucar en polvo
~ 1/2 taza de cacao en polvo sin azucar
~ 1 cucharada de almidon de maiz
~ 1/4 cucharadita de sal


1. precaliente el horno a 400°F
2. rocie la bandeja de horno con rocia antiadherente
3. derretir 1 taza de chips de chocolate en la microonda, revolviendo 2 veces para dos minutos -- dejar enfriar un poco
4. usando una batidora electrica, bata las caras en un tazon grande a punto de nieve
5. incorpora poco a poco la azucar-- batir hasta que la mezcla aprezca como suave crema de malvavisco
6.  batir 1 taza de azucar, cacoa, almidon de maiz y sal en un tazon mediano para mezclar
7. en velocidad baja, bata los ingredientes secos en merengue
8. anadir el chocolate tibia y 1/2 taza de chips chocolate
9. anadir 1/2 taza de azucar en tazon
10. rollo 1 cucharada de masa en bola redondeada; rolla en el azucar
11.  coloque en la bandeja preparada, repita con el resto de la masa, 2 pulgadas de distancia
12. hornee 10 minutos
13. coloque en un estante donde enfrian


the original recipe from epicurious can be found here.

No comments:

Post a Comment